Outvance is sinds 2008 actief. Met medewerkers op locaties in binnen en buitenland helpen we u met inbound en outbound werkzaamheden. Multichannel en Meertalig. Voor uw klantenservice, helpdesk of inbound en outbound sales projecten.

Daarbij adviseren en helpen we u met het verbeteren van uw bereikbaarheid, het verbeteren van de kwaliteit en het resultaat van uw klantcontact zodat de tevredenheid van uw klanten stijgt.

Kosten reduceren we via het automatiseren van live klantcontact naar selfservice, ivr’s, chatbots en voicebots. Daarnaast zeteen we AI in om medewerkers te helpen met de uitvoering van hun werkzaamheden.

Multichannel klantcontact

U kunt ons inzetten voor:

Lagere kosten

Outvance verzorgt uw klantcontact vanuit meerdere locaties waaronder Nederland, Suriname, Turkije, en met homeworkers.

In het Nederlands, Engels, Duits en Frans. Alle andere Europese talen zijn mogelijk.Tegen lagere kosten vergeleken met een inhouse uitvoering.

Advies van professionals

De adviseurs bij Outvance Contactcenters zijn 30 jaar actief in de contactcenter branche en hebben ervaring opgebouwd bij facilitaire en inhouse contactcenters.

We helpen u graag bij uw uitdagingen. Zowel met medewerkers als met de inzet van AI oplossingen

 

Professionele tools

Outvance werkt met professionele contactcenter systemen  voor het afhandelen van klantcontact. Oplossingen die zich bewijzen in de praktijk.

Met een visie op locatie-onafhankelijk werken. Alle oplossingen zijn actief vanuit de cloud.